ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ
Една от най-често прилаганите естетични процедури, химическият пилинг премахва увредените епидермални слоеве. Под тях се разкрива нова, нежна и млада кожа, с по-малко фини линии и бръчки.

Върху повърхността на кожата се нанасят една или повече органични киселини с различна сила. Това предизвиква прецизно и напълно контролирано изгаряне на кожата. В зависимост от състава и концентрацията на киселините пилингите се класифицират на повърхностни, средно-дълбоки и дълбоки.
  • Повърхностният пилинг (с алфа-хидрокси киселини – гликолова, млечна или друга плодова киселина) коригира фините бръчки, сухата кожа и леките пигментации, свива порите.
  • Средно-дълбокият пилинг (най-често с трихлор-оцетна киселина) повлиява по-дълбоки линии и бръчки, редуцира белезите от акне, които остават след преминаване на активната фаза на заболяването и премахва по-тъмните пигментации.
  • Дълбокият пилинг (въздейства дълбоко в структурите на кожата) е съпроводен със сериозно излющване и корекция на дълбоките дефекти, но рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика
КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ?
Нормално е след извършване на пилинг-терапия на кожата да се наблюдават зачеряване, сърбеж, чувство за стягане и леко подуване, а при по-дълбок пилинг има излющване на кожата. Тези симптоми отшумяват в рамките на една седмица в зависимост от индивидуалните процеси на зарастване на кожата.

КАКВА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ЧЕСТОТА И КОГА НАСТЪПВА ЕФЕКТЪТ?
Повърхностният пилинг се прилага веднъж на 7-10 дни, но в зависимост от реактивността и чувствителността на кожата периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали.
Очакваният резултат обикновено се постига след 4-6 манипулации, като точният им брой е строго индивидуален и се моделира в хода на терапията.
Подходящ период за извършване на процедурата:
-за повърхностните пилинги е възможно да се извършват при слънчево време, защото няма увреда на повърхността на кожата
-средно-дълбоки и дълбоки пилинги - при липса на слънце
КОГА НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРОЦЕДУРАТА?
  • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
  • След дермабразио;
  • При наличие на херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние;
  • По време на бременност.
Ако имате въпроси относно процедурата или искате да си запазите час за нея, не се колебайте да позвъните или да ни пишете!
гр. Добрич, бул. "25-ти Септември",
Търговски комплекс ет. 2 (до кафене Angel)
Телефон: 0898 44 64 62
E-mail: sg-cosmetology@abv.bg
ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

© SG COSMETOLOGY 2019 All Rights Reserved
Made on
Tilda