Микропигментация на вежди
Основните цели на процедурата са коригиране, акцентиране, поправяне асиметрията и придаване на хармоничност. Сгъстяването на веждите е естетична процедура в режим на нарастващо търсене. Тази тенденция е факт заради добиващата широка популярност техника „косъм по косъм", при която се постига резултат, много близък до естествения.

Повечето от вас познават тази процедура като "микроблейдинг", но има съществена разлика в начина на изпълнение на двете процедури.

- Микропигментацията е процедура, при която с помощта на машинка се имплантира повърхностно пигмент в кожата, който е напълно безопасен за нея, пречистен от никел, тежки метали и алкохол. Чрез много фина и тънка игличка се вкарва цвят между двата слоя на кожата – епидермис и дерма. Може да се рисуват косъмчета съобразени с естествения растеж на веждите, както и да се направи омбре ефект/светлосянка, който имитира нежно запълване на веждите с молив. Подходящ метод за всеки тип кожа.
Трайността на процедурата е 1-2 години.

- Микроблейдингът е ръчен метод и се изпълнява чрез надраскване на епидермиса (най-повърхностния слой на кожата). Така се вкарва пигмент като се изпълнява единствено техника косъм по косъм. Трайността на процедурата е от 6 месеца до 1 година. Процедурата не се препоръчва при хора с мазна и много тънка и суха кожа, защото се намалява значително трайността.

Преди започване на процедурата се прави дълга консултация със специалиста, чрез която се определя цвета на веждите и тяхната форма, съобразено с правилата за оразмеряване на вежди и желанието на клиента. Използва се повърхностна упойка за максимално осигуряване на комфорт по време на процедурата. Материалите и методите, които се използват в микропигментацията, са такива, че пигментите изчезват напълно с времето, което дава възможност на клиентите да се адаптират към постоянно променящите се житейски и модни предпочитания. В кабинета процедурата се извършва с оборудване за микропигментация GOLDENEYE – световен лидер в областта, благодарение на високите си нива на хигиена, безопасност и сигурност, както и високото ниво на обучение, което предлагат.

Ефектите, които се постигат са възстановяване на веждите в първоначалната им форма, ако са много тънки, къси или редки; лифтинг ефект, зрително открояване на окото и придаване изразителност на погледа; корекция на асиметрични вежди, цвят или форма. Цели се напълно естествен вид на веждите.
КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ?
Веднага след процедурата ще има подуване и зачервяване, което с правилна грижа се успокоява. Много е вероятно да се инфектира кожата, ако не се спазват препоръките на микропигментиста по време на оздравителния период. Също така при лоша поддържа на перманентния грим е възможно цвета да избледнее.
КАКВА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ЧЕСТОТА И КОГА НАСТЪПВА ЕФЕКТЪТ?
След месец и половина – два след първата процедура се прави ретуш, който е включен в първоначалната цена. След 12-18 месеца е желателно да се направи консултация с вашия специалист за проверка на цвета и насрочване на нова процедура за неговото освежаване.
КОГА НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРОЦЕДУРАТА?
  • При раздразнена и наранена кожа в зоната
  • При наличие на херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние
  • По време на бременност
  • Туморни образувания или провеждане на химиотерапия
  • При установяване на алергия към пигментите (изключително рядко срещано)
Ако имате въпроси относно процедурата или искате да си запазите час за нея, не се колебайте да позвъните или да ни пишете!
гр. Добрич, бул. "25-ти Септември",
Търговски комплекс ет. 2 (до кафене Angel)
Телефон: 0898 44 64 62
E-mail: sg-cosmetology@abv.bg
ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

© SG COSMETOLOGY 2019 All Rights Reserved
Made on
Tilda