Микронийдлинг
Бръчки, стрии, белези от акне, разширени пори…Как да ги премахнем ефективно, безболезнено и без рискове, при минимален възстановителен период и на разумна цена? Решението е микронийдлинг.

Повечето процедури за повлияване на клетъчния метаболизъм в кожата са свързани с агресивно въздействие върху епидермиса с помощта на химични вещества (химичен пилинг), механично триене (микродермабразио), светлинна енергия (лазерно лъчение и IPL). Те сериозно нарушават бариерната функция на кожата и има последващо възстановяване около седмица след процедурата.

Микронийдлингът е ефикасна процедура, в основата на която стои специално устройство, наречено „дерма пен". Накрайникът е с множество изключително фини иглички, които създават микроскопични "травми". Апаратът произвежда вибрации, водещи до многократно проникване на иглите в кожата. Преди започване на процедурата се нанася обезболяващ крем за максимален комфорт на клиента. Дозираното „травмиране" на епидермиса и дермата отключва естествения процес на регенерация. Засилва се потокът от растежни фактори, цитокини и други активни молекули. Синтезират се нови, здрави колагенови и еластинови влакна. Научно доказано е, че дебелината на дермата се увеличава, което води до уплътняване и заглаждане на кожата.

Друго важно предимство на тази процедура е, че се образуват микроскопични канали в епидермиса и благодарение на тях, дълбоко в дермата се въвеждат изключително равномерно активни съставки като хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, които да подпомогнат регенерацията на кожата.
КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ?
Микронийдлингът не предизвиква странични ефекти и усложнения за кожата и организма на човека. След извършване на процедурата на третираното място се наблюдава само силно зачервяване, вследствие на засиленото кръвообращение. Това зачервяване обаче избледнява на следващия ден. Микронийдлингът не изисква никакъв период на възстановяване, отсъствие от работа или социална изолация.
КАКВА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ЧЕСТОТА И КОГА НАСТЪПВА ЕФЕКТЪТ?
Според проблемите и особеностите на кожата се правят между 3 и 6 процедури през 3-4 седмичен интервал.
Важно е да се отбележи, че образуването на нов колаген е процес, който трае 90 дни, а ефект се очаква 2-3 месеца след направата на последната процедура.
КОГА НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРОЦЕДУРАТА?
  • При възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област;
  • Веднага след прилагане на химичен пилинг или лазер;
  • По време на бременност.
Ако имате въпроси относно процедурата или искате да си запазите час за нея, не се колебайте да позвъните или да ни пишете!
гр. Добрич, бул. "25-ти Септември",
Търговски комплекс ет. 2 (до кафене Angel)
Телефон: 0898 44 64 62
E-mail: sg-cosmetology@abv.bg
ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

© SG COSMETOLOGY 2019 All Rights Reserved
Made on
Tilda